Skip to content

Journal #1

Vi skal klæde os ordentligt. Om det så er den ene eller den anden stilart, så er det vigtigt, at vi ifører os tøj, som behager os. Det giver os...

Nutidens imposters eller fremtidens manifestors?


Din stil er med til at forme andres og ikke mindst din egen opfattelse af dig. I særdeleshed, hvordan du kombinerer og sammensætter forskellige items og stilarter. Måden, hvorpå du klæder dig og udtrykker dig fortæller en hel del om din karakter. Vi udsmykker os selv hver dag, fordi det behager os. Dét, vi definerer som smukt og etisk er baseret på, hvad vi godt kan lide, og hvad der tilfredsstiller vores indre harmoni. Ja, vores personlige stil og æstetik kommer til udtryk, når vi sammensætter prints, farver, trends og items. Igennem tøjet får vi lov til at være karismatiske. Men, hvorfor vil vi så gerne tiltrække opmærksomhed og beundres for vores æstetiske jeg?

Det vil være naivt at tro, at vi ikke - i en eller anden forstand - begrænser en form for positiv respons og beundring fra andre, når vi underprioriterer en væsentlig del af vores førstehåndsindtryk. Den umiddelbare holdning til andre starter, når vi sér på dem første gang. Vores personlige stil anses mere og mere som en afgørende brik i den nonverbale kommunikation - hvorvidt vi er modeinteresseret eller ej. 

Vi skal klæde os ordentligt. Om det så er den ene eller den anden stilart, så er det vigtigt, at vi ifører os tøj, som behager os. Det giver os følelsen af at være betydnings- og succesfulde i hverdagen. Som konsekvens vil det naturligt skabe komfort og tryghed, hvilket senere afspejles i selvsikkerhed. Et menneskeligt karaktertræk, som gavner os igennem livets udfordringer, personlige relationer og karrieremæssige muligheder. Når vi prioriterer den formelle påklædning, øger det nemlig vores abstrakte tankeprocesser, vores kreativitet og vores konflikthåndtering. Med andre ord, har vores tøjvalg, set i et større perspektiv, en positiv effekt på alt, hvad vi foretager os. 

Men, hvorfor er vores tøjvalg og stil en væsentlig del af vores nonverbale kommunikation? Din påklædning sørger for at fortælle din historie og samtidig give andre et glimt af dine fremtidige ambitioner - eller mangel på samme. Der findes uendeligt mange versioner af dig dérude. Versioner af dig, som udelukkende er baseret på din udstråling og dit førstehåndsindtryk. Dén udstråling er altafgørende for, hvad du tiltrækker- både professionelt og privat. Bl.a. har karrieremæssige muligheder tendens til at følge med, når vi udstråler en aura af styrke, disciplin og professionalisme. 

Naturligvis skal vi prioritere fortsat at være nysgerrige på vores personlige æstetik og indlysende starter nysgerrigheden for os i garderoben. Ikke nødvendigvis, fordi tøjet fortæller, hvem vi er lige nu og her, men nærmere, hvem vi gerne vil være fremadrettet og hvilken retning vi gerne vil gå. Tøj er - i og for sig - kun et udsnit af vores æstetiske helhed. Alligevel har vores påklædning en enorm indflydelse på, hvordan omverdenen modtager os. Fordomsfuldt og ubevidst placérer vi hinanden på ambitionsstigen udelukkende p.b.a. tøjvalg og udstråling. Det er derfor væsentligt, at vi ikke negligerer, hvilken kæmpemæssig tiltrækningskraft vi skaber, når vi manifesterer fremtidige drømme og mål igennem æstetik og aura. Flittigt må vi lede efter de rette proportioner af 1; tidsbestemte trends og 2; personlig stil. Sammenhørende dele der samlet set kommer til udtryk for vores idé om elegance og klasse og i sidste ende vores ambitionsniveau.

Formentlig har du stiftet bekendtskab med kliché-udsagnet; ”Fake it until you make it.’, men Amy Cuddy, TedTalk Speaker & Socialpsykolog, har sagt; ”… Do not fake it until you make it - but fake it until you become it.”. Én enkelt sætning, som der startede utallige timers refleksion hos os. Hvad hvis hun har ret? Forskningen har lært os, at der sker væsentlige hormonelle ændringer i hjernen og at niveauet af cortisol formindskes, selv når vi kun lader som om. Eksempelvis, når vi opretholder en magtfuld positur, snyder vi hjernen til at tro, at vi er magtfulde, selvsikre og komfortable. Det samme må gælde, når vi prioriterer det stilfulde og luksuriøse fit. Der er nemlig ingen tvivl om, at vi er meget mere autentiske og ligefrem mere nærværende, når vi føler os betydningsfulde og ja, godt tilpas. Og det er lige præcis den aura og energi som har en fuldstændig dragende effekt. Vores tøjvalg ændrer vores tankesæt. Vores tankesæt ændrer vores adfærd. Vores adfærd ændrer vores resultat.

Hos Aristoi reflekterer vi derfor over, om vi tilhører nutidens imposters eller i virkeligheden skaber et univers til fremtidens manifestors. 


-Team Aristoi 

Leave a comment

Your email address will not be published..

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options